Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bättre väg invigd efter väntan

Ovanåkerborna kom en smula närmare Dalarna, när den förbättrade delsträckan av riksväg 50 efter lång väntan invigdes i Svabensverk under fredagseftermiddagen.
– Det känns helt fantastiskt, säger Yoomi Renström (S), kommunalråd i Ovanåker.

Många glada hade tagit sig ut för att fira och de följde med för att se när minnesstenen täcktes av en bit bort. Nu är den tredje och sista delsträckan, den mellan Svabensverk och Skräddrabo, färdig i förbättringsarbetet av riksväg 50.

Hans Ungman i Skålsjön sparar bensinpengar sedan vägen byggts om.

– Man kör i jämnare fart och då drar bilen mindre soppa, säger han.

Projektet med att förbättra vägen mellan Lamborn i Falu kommun och Älvkarhed har pågått sedan början av 1990-talet. Sedan dess har man i etapper sett till att vägen fått högsta bärighetsklass, ett mått på hur stor belastning en väg klarar av. Den har dikats ur och delvis fått en rakare dragning. Första spadtaget togs i december 2006.

Den förbättrade vägen öppnar upp för möjligheter att närma sig Dalarna, menar Ovanåkers kommunalråd Yoomi Renström (S). Att det blir lättare att ta sig till grannlänet är något som alla hälsingekommunerna kan dra nytta av.