Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bättre ordning före Pär

Angående Pär Johanssons teatercirkus.

För inte så länge sedan såldes utvecklingsstörda till cirkusdirektörer och andra människor som utnyttjade deras handikapp för egen vinnings skull. Jag ser en stor likhet i dagens Pär Johanssons utnyttjande av dessa människor. Att han dessutom får fullt stöd från sina chefer förbättrar inte situationen – tvärtom!

Hur kan det till exempel vara möjligt att han själv får attestera och godkänna sina egna fakturor? Hur kan han få full ersättning för den tjänst där han sällan dyker upp?

Listan kan göras mycket längre men jag orkar inte försöka ändra på denna lilla korrumperade badbalja. Uttrycket ankdamm är i detta sammanhang för stort och snällt.

Mitt recept är följande:

Säg upp Pär J och återanställ den tidigare man som arbetade utifrån de utvecklingsstördas egen förmåga och där de själva skapade sin egen teater med svenska texter som alla förstod och där det fanns plats för alla och en chans att utvecklas efter sin egen förmåga. Vissa som nu blir stressade och spända känner att de inte "passar in". Den här verksamheten bör vara till för dessa människor också, eller hur? Avsätt dessutom Pia Andersson som gör vad som helst bara hon får stråla sig i "teaterglansen" och gå på röda mattan samt frottera sig med kändisar.

Ta tillbaka teatern, sången och med den också utvecklingsmöjligheterna till vars och ens nivå och förutsättningar. Det behöver inte vara så stort för att vara utvecklande, tvärtom! Alla ska kunna få vara med i sin egen takt och efter sina egna förutsättningar.

Besviken förälder som hoppas på en förändring

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel