Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bättre genomsnittsbetyg i Bergsjö skola

De preliminära ansökningarna till gymnasiet, baserade på höstterminsbetygen, ser i år mycket positiva ut. Fler Nordanstigselever än tidigare är behöriga till gymnasiestudier.

Niondeklassarna i Nordanstig har bättre genomsnittsbetyg detta läsår än vad som varit fallet de senaste åren, även om betygen 2014 låg bra till jämfört med tidigare år .

– Våra elever ligger i år bättre till än Hudiksvallsniorna för första gången på många år, konstaterar kommunstyrelsens, KS, ordförande Monica Olsson, (S), som dock betonar att det handlar om preliminärberäkning, då ansökan gjorts på höstterminens betyg. Men hon är inte orolig:

– Vårterminens betyg brukar snarare ligga högre än höstens.

Att fler Nordanstigselever än tidigare är gymnasiebehöriga är givetvis något hon och övriga KS-ledamöter noterar med tillfredsställelse, i synnerhet som kommunen i fjol fick ett vitesföreläggande från Skolinspektionen med anledning av situationen på Bergsjö skola. Fast det finns ett smolk i glädjebägaren:

– Vår antagningsgrad till yrkeslinjer visar inte riktigt samma förbättring, men alla slutbetyg ser ut att bli bättre än i fjol.

KS utbildningsutskott kommer nu att analysera betygen, som har kvalitetssäkrats och motsvarar de resultat eleverna fått på de nationella proven.

Läs mer om Hälsinglands högstadieskolors resultat i fjol .