Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Båtrace på fritids

På onsdagen var det dags för Edsbyns fritidshems årliga festdag i Öjeparken. En festdag som är en mångårig tradition och som både personal och framför allt fritidsbarnen länge varit sysselsatta med att förbereda. Denhär dagen avgörs nämligen fritidshemmens eget båtrace i Öjebäcken. Och båtarna de har barnen själva tillverkat.

Annons

Barn och personal samlades vid Folkets Hem och marscherade till Öjeparken. Där ställdes båtarna upp på rad, omkring 40-talet båtar fanns med. Så att alla kunde beskåda barnens båtbyggen. Och de visade att det sannerligen inte saknas fantasi. Så det blev ett svårt val för juryn som skulle välja ut de tre "vackraste" skapelserna. Den bedömningen tog Viktor Ladänges, Lillbo, hem.

Sedan var det dags för starten av båtracet. På given signal släppte barnen i sina båtar och följde dem sedan noga utmed färden ner till målet, för att se vilken som var snabbast. Det racet vann Jonas Hildingssons, Roteberg, bygge.

Det hela avslutades med diplomutdelning och godis - hallonbåtar, samt saftkalas.