Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Båtklubb söker bidrag

Marmaverkens Båtklubb vill ha kommunens hjälp med att se till att det skapas en regleringsfond där båtklubben kan få bidrag.

"Vi hoppas att Söderhamns kommuns handläggare kan engagera sig och påverka Fortum med kraftverket Höljebro att skapa en regleringsfond för Marmen.

Vi behöver verkligen bidrag ur någon form."

Det framgår av en skrivelse till kommunen, författad av klubbens sekreterare Björn Lindberg.

Marmaverkens Båtklubb, med 70 medlemmar, har ansökt om bidrag ur Ljusnans regleringsfond (numera Bergvikens regleringsfond), men inte lyckats få något bidrag ur den. Motivet för avslaget ska, enligt Björn Lindberg, ha varit att Bergvikens regleringsfond omfattar hela sträckan från Bergviks kraftverk, upp till Bollnäs. Inom det området har 106 000 kronor delats ut.

Men fonden innefattar inte sjön Marmen.

Det tycker Björn Lindberg är märkligt eftersom sjön är en del av Ljusnan:

- Marmen har största problemen. Vår vågbrytare som är av sten och morän har under sommaren 2008 varit helt under vatten. Bryggorna har lossnat ur sina upphängningsanordningar. När det blåser från Askesta har det hänt att båtar sjunkit i Marmen, säger Björn Lindberg.

Han har skrivit flera gånger till kommun, länsstyrelsen och Fortum, men tycker att gensvaret varit klent.

- Vi har fått tillstånd att förlänga vågbrytaren med ett 50-tal meter. Men om det ska fortsätta i den här stilen blir det hemskt, säger Björn Lindberg som med en viss bävan ser fram mot årets vårflod.