Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Båt stals och kördes sönder

Stulen båt hittades sänkt i Bergviken.

Natten mellan torsdag och fredag ska okända personer ha tagit sig in i Bergvikens motorbåtssällskaps båthamn i Vannsätter.

Genom att klippa upp ett stängsel till en av båtklubbens bryggor ska tjuven eller tjuvarna ha tagit sig förbi den grind som ska hålla objudna gäster utanför bryggan.

Efter intrånget ska en kedja till en fastlåst styrpulpetsbåt ha klippt sönder och båten ha stulits. Den stulna båten ska sedan ha körts ut på Bergvikens vatten.

Båten hittades senare en knapp kilometer från båthamnen där den stals. Den låg då intill land men nedsänkt i vattnet. Vid en närmare kontroll visade det sig att tjuvarna ska ha försökt skruva av båtens motor men misslyckats då båten var försedd med motorlås. Motorn ska dock ha blivit förstörd av stöldförsöket.

Även båten ska ha förstörts sedan man, under vattenlinjen, hackat ett flertal hål i båtens skrov så att båten sjunkit till botten.

Redan dagarna innan båtstölden skedde ska flera båtar i båthamnen ha haft påhälsning av ovälkomna gäster och även en förrådsbod ska då ha brutits upp. Inget ska dock ha stulits vid det tillfället.

– Det här förstör för alla och skapar en osäkerhet hos andra båtägare. Och de som blir drabbade får ju även båtsäsongen förstörd, säger Lennart Norgren, ordförande i Bergvikens motorbåtssällskap.

Även på andra sidan Bergviken, vid Lynäs, ska tjuvar ha härjat någon gång mellan den 18 maj och 24 maj.

Där ska okända personer ha tagit sig in i en sommarstuga genom att krossa en fönsterruta. Stugan, liksom bodar på gården, ska sedan ha genomsökts grundligt. Ur sommarstugan ska en plasma-tv, stereo och olika nycklar ha stulits.

Tjuvarna ska även ha tillgripit en båt med tillhörande 20 hästars Mercurymotor vid brottstillfället.