Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bästa företagarna nominerade

För tredje året har Nordanstig nominerat tre företagare till Eldklotsgalan.

Tidigare fick Nordanstigs kommun hänga på Hudik, som nominerade två företag och Nordanstig ett. Men i år är det tredje gången Nordanstig tar fram tre egna kandidater då bästa företaget i länet ska utses.

I torsdags höll företagareföreningen och kommunen en festlig sammankomst i Bergsjögården, där tre framtagna företag fick diplom och blomsterkvast, applåder och lyckönskningar, inför årets Eldklotsgala i Hudiksvall, den 3 maj. Utifrån kriterierna att företaget ska ha en sund ekonomi, vara en förebild för andra, samt ha utfört en prestation, kan företagare och andra ge förslag på vilka de anser är värdiga den prestigefyllda nomineringen.

– Det blev 14 företag som en särskild jury i kommunens näringslivsråd hade att ta ställning till, berättar näringslivschef Anders Nordén, som givetvis hoppas något av de tre företagen ska bli länsbäst vid den glada galan i Hudik, där Pär Johansson och Agneta Sjödin är årets presentatörer.

– Inget Nordanstigsföretag har blivit bäst i länet, så det vore ju roligt – och den som får den utmärkelsen går också vidare till riksnivå.

– Vi hoppas många ska boka biljett till galan och åka dit, därför går det en buss från Hassela, via Bergsjö, Gnarp och Harmånger till galan sent på eftermiddagen – och så hem igen på natten, säger Anders Norden, innan han går in till scenen och sprättar kuvertet... eller snarare tar upp den hemliga A4-sidan, medan spänningen i biosalongen steg.

And, the nominees are... från Nordanstig har följande företag nominerats: BergmanPlast, Gnarp – startat 1956, Hassela Skogsentreprenad, startat 1991, samt Djurkollo, Gnarp, startat 2011.