Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bästa banden på dag två

/

Getaway Rock Festival
Dagen med den kraftfullaste uppställningen på festivalen hade kommit för många. Meshuggah såg tidigt på eftermiddagen till att de som låg och drog sig i tälten vaknade.

Annons

Deras aggressiva musik, som är fokuserad kring avancerade rytmer mer än melodier, gjorde det nog inte till någon mjuk uppvakning.

När publiken väl var uppvärmd stormade vikinghårdrockarna i Amon Amarth den gröna scenen. Deras stil av dödsmetal är lättillgänglig - men samtidigt hård nog - att den ska tilltala de flesta besökare på Getaway. En succéspelning utan tvekan, som roddes i land till stor del av den karismatiske sångaren Johan Hegg.

Kvällens vinnare får ändå Raised fist koras till. Oavsett vad man tyckte om dem innan konserten så var man definitivt ett fan efter. Maken till ös var det nog länge sedan någon överhuvudtaget såg. Sångaren "Alle" Hagman är väldigt atletiskt byggd och flyger konstant över scenen, antingen genom karatesparkar eller höga hopp. Och musikaliskt är det i stort sett en lika imponerande uppvisning. Deras hardcore-doftande metal slår ned även den mest hängivna tvivlaren den här kvällen.

Ett annat band som bör nämnas är norska blackmetalbandet Satyricon som gör en inspirerande spelning. Att de dessutom kör gamla låtar som "Mother North" och "Hvite krists död", tillsammans med ett ganska glatt mellansnack, gör att man snart vill klassa dem som publikfriare.

Några som inte behöver omnämnas utförligt är festivalens tilltänkta höjdpunkt, Manowar. De visar sig i stället vara en besvikelse och redan efter andra låten börjar många i publiken lämna festivalen i ett långt lämmeltåg till campingområdet.

Ronnie Hammarstedt, Frilansreporter

Mer läsning

Annons