Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bäst betalda sommarjobben

Ovanåkers kommun har de högsta lönerna för sommarjobbande ungdomar i länet. Lägst i länet ligger Nordanstig. Det visar den undersökning som fackförbundet Kommunal har gjort.

Annons

Den som är över 18 år får 70 kronor i timmen och den som är under får 60 kronor i timmen i Ovanåkers kommun.

Kommunal ger också inför varje sommar rekommendationer till kommunerna om lägsta löner för sina sommarjobb. Rekommendationerna i år för feriearbetande 16- och 17-åringar var en lön på lägst 56 kronor i timmen. För feriearbetande 18- och 19-åringar var rekommendationen en lön på lägst 70 kronor timmen.

Kommunals undersökning visar att det finns stora skillnader när det gäller kommunernas lönesättning för sommarjobbande ungdomar. Lägst i länet ligger Nordanstig som betalar 46 kronor i timmen till sommarjobbande ungdomar.

I Bollnäs betalar kommunen, enligt undersökningen, 65 kronor i timmen och i Söderhamn 52 kronor plus 12 procent i timmen till sommarjobbande ungdomar, utom i omvårdnad där summan är högre 55 kronor plus 12 procent i timmen.