Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bäruppköpare vill bygga nytt

Bosse Axelsson vill efter tre år som bäruppköpare bygga nytt för verksamheten.
Bygglovsansökan är inskickad och förhoppningarna är att kunna flytta in till nästa säsong.
- Nu är det tid och värt att satsa för framtiden, säger han.

Annons

En bygglovsansökan har lämnats in till bygg- och miljöförvaltningen angående en industri- och lagerbyggnad vid infarten till Lidl. Det är företaget Blommor och bär i Söderhamn med Bo Axelsson i spetsen som efter tre år på området vill satsa vidare.

- Nu ser jag att verksamheten har en bärighet. Det är en bra tomt, den ligger bra till och passar oss ur säljsynpunkt. Nu vill jag att det ska se bra ut och vara snyggt där, även om någon inte klagat på hur det ser ut nu, säger han.

Ansökan gäller en byggnad på 295 kvadratmeter till en ungefärlig kostnad av 1 200 000 kronor. Den kommer att bli nära 25 meter lång och 12 meter bred och ha träfasad. Färgsättning sker i samråd med stadsarkitekten.

- Målet är att byggnaden ska vara inflyttningsklar till nästa säsong, men det är mycket som måste klaffa för att nå dit, säger Bo Axelsson.

Verksamheten har under de tre säsonger som passerat vuxit för varje år, bär köps upp från flera närliggande län.

- I år har jag haft 60 ton bär under bar himmel. Det är ett livsmedel och det vill jag ta hand om på bästa sätt. Då är en hall den bästa lösningen.