Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barnsångarläger med afrikanska rytmer

Afrikansk musik och gospel är årets tema på barnsångarlägret på Skytesvallen. Lägret pågår under fyra dagar och har i år fler deltagare än tidigare.

Det står ett gäng färgglada barnskor utanför kapellet på Skytesvallen. I bänkraderna sitter barn i alla åldrar och Kristina Norevi har precis klivit upp på den lilla scenen. När hon sjunger hakar barnen snabbt på, till en början försiktigt men när de första spänningarna släppt sjunger de flesta ut.

Det är torsdag eftermiddag och första dagen på barnsångarlägret på Skytesvallen i Korskrogen. Kristina Norevi från Bollnäs ska för tredje året i rad vara sångledare för barnen, nytt för i år är att lägret har ett tema.

– I år kommer vi att köra mycket afrikansk musik och gospel, säger Kristina Norevi.

Hon förklarar att afrikansk musik ligger henne varmt om hjärtat och hon tror att den rytm och de rörelser som finns i den afrikanska musiken är bra för barnen.

Lägret anordnas av EFS i Färila. Man vänder sig till barn från sju år och uppåt och i år är det sjutton deltagare på lägret.