Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barnkarusellen är återfunnen

(UPPDATERAD 16:57) Den försvunna barnkarusellen återfanns på måndagseftermiddagen på en garageuppfart i Tallåsen. Mannen som tagit hem karusellen trodde att den tillhörde ortens Viking Tivoli.

I lördags körde ägaren till barnkarusellen i diket vid Lottefors kraftverk norr om Bollnäs. Bilen tog sig upp men kvar i diket blev karusellen. Ägaren lämnade platsen för att hämta bättre redskap för att kunna dra upp karusellen ur diket. När han kom tillbaka var den borta.

Vid sex-tiden på söndagseftermiddagen fick polisen i Ljusdal in ett tips från allmänheten. Barnkarusellen färdades, enligt tipsaren, längs med riksväg 83 i riktning norrut mot Ljusdal. Bilen med barnkarusellen på släpp var enligt uppgifter guldbrun. Polisen letade under kvällen efter ekipaget i Ljusdal och längs med riksvägen utan framgång.

Det var ytterligare ett tips från allmänheten som ledde polisen till karusellen. Via Gävleborgs ledningscentral fick polisen i Ljusdal klockan ett på eftermiddagen tipset om att barnkarusellen fanns i Tallåsen nordväst om Ljusdal. Karusellen återfanns vid en garageuppfart en halvtimme senare. 

Polisen på plats kunde bekräfta att det var den försvunna karusellen. Mannen hade kört karusellen till Tallåsen i tron om att den tillhörde Viking Tivoli. Karusellägaren kontaktades under eftermiddagen och var glad över att karusellen var återfunnen.

Det finns ingen misstanke om brott.