Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnkarusellen är återfunnen

(UPPDATERAD 16:57) Den försvunna barnkarusellen återfanns på måndagseftermiddagen på en garageuppfart i Tallåsen. Mannen som tagit hem karusellen trodde att den tillhörde ortens Viking Tivoli.

Annons

I lördags körde ägaren till barnkarusellen i diket vid Lottefors kraftverk norr om Bollnäs. Bilen tog sig upp men kvar i diket blev karusellen. Ägaren lämnade platsen för att hämta bättre redskap för att kunna dra upp karusellen ur diket. När han kom tillbaka var den borta.

Vid sex-tiden på söndagseftermiddagen fick polisen i Ljusdal in ett tips från allmänheten. Barnkarusellen färdades, enligt tipsaren, längs med riksväg 83 i riktning norrut mot Ljusdal. Bilen med barnkarusellen på släpp var enligt uppgifter guldbrun. Polisen letade under kvällen efter ekipaget i Ljusdal och längs med riksvägen utan framgång.

Det var ytterligare ett tips från allmänheten som ledde polisen till karusellen. Via Gävleborgs ledningscentral fick polisen i Ljusdal klockan ett på eftermiddagen tipset om att barnkarusellen fanns i Tallåsen nordväst om Ljusdal. Karusellen återfanns vid en garageuppfart en halvtimme senare. 

Polisen på plats kunde bekräfta att det var den försvunna karusellen. Mannen hade kört karusellen till Tallåsen i tron om att den tillhörde Viking Tivoli. Karusellägaren kontaktades under eftermiddagen och var glad över att karusellen var återfunnen.

Det finns ingen misstanke om brott.