Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barnfestival med musikal

Gunlög Rosén leder den särskilda barnfestivalen under årets Kom och se varje eftermiddag och kväll fram till och med lördag den 8 augusti. Gunlög och hennes ungdomar Hanna och Jonte Rosén samt Lovisa Selinus håller till i S:t Olofs kapell i Edsbyn.

På eftermiddagarna jobbar man nu som bäst med att öva in musikalen Daniel i lejongropen, som Gunlög har skrivit själv. Gruppen består av 30 barn mellan 4 och 13 år.

Den handlar om Daniel som kastas i en lejongrop efter att han trotsar kungen nya påbud att undersåtarna bara ska be till kungen.

Musikalen kommer att spelas upp i Öjeparken på söndag den 9 augusti, när Kom och se-festivalen avslutas.

– Musikalen blir barnens bidrag till festivalen och det känns roligt att den lyfts fram när festivalen ska avslutas. Det är fint att man på det sättet ger barnen en plats, säger Gunlög Rosén som jobbar som kulturarbetare och utbildare hemma i Uppsala.

– Vi leker också mycket de här dagarna. Jag vill att barnen ska våga mer, våga öppna upp och göra en massa tokigheter också. På så sätt vill jag utmana dom. Från början finns det barn som är tveksamma att vara med i en musikal. Nu finns det barn som har bett om att få vara med, säger Gunlög.