Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnens sommar på Stene

/

I sommar öppnar Stenegård stora famnen för alla barn. I trädgården och i de nybyggda lekstugorna finns massor med roliga saker att göra.

Annons

I våras byggdes sex helt nya lekstugor på Stenegård, stugor som är inspirerade av de gamla hälsingegårdarna. Här finns en trebyggd gård, en gård med ett portlider och en gård som har hälsingegården Karls som förebild, den är timrad och har en traditionell brokvist av Järvsömodell.

I stugområdet kan barnen leka vanliga lekstugelekar, men den som hellre vill pyssla kan välja mellan att väva, brodera, snickra, tälja eller måla med färg som man själv blandar till.

Barnen har också fått en alldeles egen trädgård med fiffiga odlingslådor där de kan se hur det ser ut när morötter och potatis växer. Alla barn som har lust får hjälpa till i trädgården, plantera plantor och sålla jord.

– Vi har tänkt oss att barn och föräldrar ska vara här tillsammans, leka tillsammans och trivas tillsammans, säger Hanna Ström som är ansvarig för barnverksamheten.

Hon säger att lekområdet på Stene passar för barn i alla åldrar, upp till de yngre tonåren, och även för de allra minsta.

– Det är mysigt för bebisarna att ligga i vagnen under träden.

Varje dag hela sommarn blir det också sagostunder, och i sommar kommer man att göra särskilda guidningar för barn då man berättar om gårdens historia.

 

Mer läsning

Annons