Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnens dag lockade tusentals

Gratis godis, glass och läsk lockade tusentals till Barnens dag i helgen. Och så fick de träffa en kompis till Zlatan också.

Annons

Det fullständigt myllrade av folk inne på Folkparken på söndagen då det bjöds på inte bara godis och dricka, utan även gavs möjlighet att hoppa i hoppborg eller rida ponny.

Det senare var en riktig höjdare tyckte treåriga Wilja Nordin som sken som en sol efter sin tur på ponnyryggen.

– Det var roligt att rida. Det är den bruna hästen som jag gillar, han heter Rasmus, säger hon och pekar.

En bit bort står Curt-Olof Wennberg och spanar ut över folkhavet.

– En dag som denna är man lycklig, säger han.

Precis som vanligt var det Lions som arrangerade Barnens dag, och det mesta av planeringen har skötts av Curt-Olof Wennberg som arbetat mot den här dagen i fyra månader. Hans drivkraft är möjligheten att år efter år kunna bjuda även sämre bemedlade familjer på en riktig nöjesdag.

– För ensamstående med barn kan sådant här vara dyrt så därför är min röda tråd att det ska vara gratis och lika för alla, säger Curt-Olof Wennberg.

Och det här året kunde han även bjuda på kändisbesök i form av Erik Hamrén. Ljusdalssonen, tillika förbundskapten för svenska herrlandslaget i fotboll, besökte Folkparken under söndagen och ställde upp på fotografering och skrev autografer. Många av de yngre var särskilt intresserade av en specifik spelare som Erik Hamrén känner.

– Är Zlatan snäll?, frågade Tristan Siandang blygt efter att han fotograferats med förbundskaptenen.

Och han log rejält när han fick svaret.

– Ja, Zlatan är snäll. Han är snäll mot de snälla, svarade Erik Hamrén.

Annons