Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barnen får betala priset

I höst kommer Nybos 2:or att börja i 3:an på Öjeskolan. Då kommer de att slå ihop alla dessa barn till en stor klass 3. Det blir cirka 33 barn i klassen.

Annons

Det är stora problem i bägge klasserna redan nu. De har fått hjälp utifrån att medla, så att barnen ska få lite lugn och ro. Alla föräldrar, klassföreståndare och medlaren har sagt till rektor Ahmad Odeh att de inte vill att dessa barn ska slås ihop till en stor klass. Vår nye skolchef Stefan Mueller gick ut i tidningen och sade att problem i skolan ska lösas i småskolan. Inte när de kommer till högstadiet, då kan det redan vara för sent.

Åhh, vad bra , tänkte vi. Då kommer det att bli bra när våra barn kommer till Öjeskolan. Men icke...

Nu ska det sparas, så då kan vi inte längre ha våra barn i två klasser. Tänk då på alla dessa elever som behöver lugn och ro för att kunna ta in allt det nya de ska lära sig. Är det de som ska betala priset, när det ska sparas? Och skolsalen... Härlig luft det kommer att bli därinne efter en lektion!

Våra protester verkar inte bli hörsammade... Ekonomin framför allt! Den är viktigast! Är det så här framtiden kommer att se ut? De säger att vi kommer att få 1 1/2 lärare, men hur ska de kunna få tid att hjälpa dessa barn på lektionerna?

Det är bevisat att färre barn i klasserna ger bättre studieresultat. Hur var det nu med att Öje är så bra?

Orolig förälder

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel