Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barn ska alltid bli sedda utifrån sina behov

Självklart är det så som signaturen Förskollärare skriver (4/3) att barn är olika.

Annons

Jag tror inte heller att KD menar att alla barn ska vara hemma eller att vi inom S vill att alla barn ska gå på förskola. Båda våra partier tycker att barn och familjer ska kunna välja olika alternativ men vi lägger kanske tyngdpunkten lite olika. Det blir alltid väldigt förenklat när man i ett par meningar ska visa på skillnaden mellan olika åsikter så som jag försökte göra i min tidigare insändare.

Jag menar dock att om föräldrar ska kunna välja att vara hemma med sina barn längre så behövs det att man tittar över ersättningsnivåerna och föräldraledigheten på ett mer djupgående sätt. Och hur ska vi kunna göra så att pappor får mer tillgång till sina barn från det att de är små? Pappagrupperna vi har arbetat med i vår kommun och andra undersökningar visar att tidiga och bra pappa-barn relationer är något som är positivt för familjen och i förlängningen hela samhället.

Sverige har världens mest generöst tilltagna föräldraledighet. Det betyder inte att vi inte kan bli bättre. Men om man kan avstå från sin fulla arbetsinkomst och leva på de tre tusen kronor som bidraget ger så finns det redan idag möjligheter att inom de regler som finns stanna hemma längre med sina barn.

Barn är olika och familjers arbetssituation ser olika ut. För några har säkert vårdnadsbidraget varit en bra lösning men om jag som ansvarig för kommunens begränsade ekonomi ska välja mellan kostnaderna för en reform som inte riktigt når sitt syfte eller att lägga pengarna på att förskolan blir så bra som möjligt med duktiga pedagoger så att föräldrar som väljer kommunens omsorger kan känna sig trygga med att deras barn blir just sedd utifrån dess behov och olikhet, ja då blir valet lätt för mig.

Yoomi Renström (S)

kommunstyrelsens ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel