Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Bara vinst som gäller"

Han räknas alltid som en av favoriterna inför SM.

Men Jens Lundquist har inga problem med det.

– Det är bara vinst som gäller. Den som ska slå mig ska vara bra, säger han.

Jens Lundquist är inne i en av de mest intensiva delarna av bordtennissäsongen. En titt tillbaka bara på den senaste två veckorna visar en fulltecknad kalender. Först World Tour-tävling i Qatar, sen ligamatch i Frankrike i tisdags, vidare för en snabb mellanlandning i hemmet i Söderhamn, innan ett sent flyg på torsdagskvällen tog honom till Helsingborg och SM i bordtennis som avgörs under veckoslutet.

– Det har varit väldigt mycket. En tuff period kan man säga.

Till vardags representerar han den franska proffsklubben Vaillante Angers, men i SM är det som vanligt Söderhamns UIF som gäller igen för 34-åringen.

Det ständiga kuskandet mellan matcher och turneringar är ingen nyhet för rutinerade Lundquist, men han håller med om att uppladdningen inför SM kunde ha varit bättre.

– Det är inte optimalt. Det bästa hade att vara hemma en vecka, tränat och förebrett mig. Men nu är det som det är. (Pär) Gerell har haft samma schema och det går inte att skylla på det.

Jens Lundquist är tillsammans med just Gerell seedad högst i singel.

– Det positiva är att formen är bra. Jag spelade bra både i Qatar och i tisdags.

Hur högt värderar du ett SM?

– Det är en höjdpunkt med mycket prestige. Det är en roligt och viktig tävling på året. Det är alltid så. I Sverige spelar alla SM.

När mästerskapet avgjordes förra året i Karlskrona blev Fabian Åkerström för svårt i finalen. Nu siktar Lundquist på att återigen gå hela vägen.

– Ja, jag har vunnit fyra gånger förut och det är bara vinst som räknas. Jag vann dubbel och var tvåa i singel förra året, ändå tycker folk det var väl godkänd så där. Det är tuffa krav. Men det är som det är.

Hur tänker du runt favorittrycket?

– Det är kanske lite jämnare i år än det varit innan. Vi får väl se. Den som ska slå mig ska vara bra. Om jag kommer på samma nivå som under de sista veckorna känns det rätt lovande.

Jens Lundquist inleder SM med att möta hemmaspelaren Arvid Sunesson från BTK Rekord i den första omgången.