Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bara trams, O´Nils

Det är märkligt att du som ersättare i barn- och utbildningsnämnden, BUN, och som ordförande i Moderaterna inte har mer vetskap och kunskap om vad som sker i din egen verksamhet.

Ingmar O´Nils du har vid ett flertal tillfällen offentligt spytt galla över Torsbergsgymnasiet och framför allt administrationen. Vi har tidigare inte bemött dina åsikter, vi har sett det som en okunnigs funderingar som ingen tar någon större notis om. Men nu har du öppnat spjället rejält, så nu öppnar vi vårt.

Det är märkligt att du som ersättare i barn- och utbildningsnämnden, BUN, och som ordförande i Moderaterna inte har mer vetskap och kunskap om vad som sker i din egen verksamhet. Du skriver "Var är varslen?". Vi kan informera dig om att en skoladministratör har fått sluta och att ytterligare en får sluta i februari 2010. Dessutom har en ekonom flyttats till stadshuset.

Är du så okunnig att du inte begriper att en skola med cirka 120 anställda samt cirka 1 000 elever behöver någon form av administration. Kontentan av detta är att lärarpersonal får mer administration på sina bord.

Det kommer att finnas tre skoladministratörer kvar som sköter all skoladministration som elevregistrering, löneadministration, fakturor, personalredogörelser, inackordering/resor med mera.

Förutom dessa har vi en intagningssekreterare som sköter intagning och inte tillhör skoladministrationen samt en schemaläggare som dessutom fått mindre tid. Vi blir helt utan personal i receptionen. Totalt har vår organisation minskat med 11,68 tjänster sedan 2007. Vad det innebär i merarbete för oss som blir kvar, det förstår vi att du inte begriper.

Du slänger ur dig en massa trams. Vi har aldrig sett dig här på skolan sedan du fick sluta. Hur kan du veta så mycket om vad vi gör? Är detta någon slags hämnd? Du är en skam för ditt parti och du som ersättare i BUN borde skämmas för att beskylla oss här på Torsbergsgymnasiet för att dra omkring som "AMS-arbetare". Vi uppmanar dig att kliva av som ersättare i BUN eftersom vi anser att du inte har de kvalifikationer som krävs för den positionen.

Minskning av organisationen sedan augusti 2007:

100 procent institutionstekniker Torsberg.

100 procent receptionist.

100 procent SSA-sekreterare.

100 procent ekonom.

100 procent administratör (uppsägningstid 6 månader).

48 procent rektor (undervisning 30 procent, tjänstledig 8 procent, övrigt 10 procent).

100 procent skolvärdinna.

250 procent städ.

40 procent skolsköterska.

100 procent institutionstekniker Heden.

100 procent praktiksamordnare IV.

30 procent kafeteria för elever.

Summa 11,68 tjänster (motsvarar drygt 4 miljoner kronor per år).

PS. Det skulle vara intressant att höra vad dina partikamrater tycker om vad du så utomordentligt okunnigt skriver om.

Insatt i verksamheten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel