Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bara onyttigheter vid kommunala besök

Vi har nyligen besökt både Mulle Meck och Iggesunds badhus och jag kan inte låta bli att förundras och förfäras över det fikautbud som erbjuds. Det är i stort sett bara godis, varma chips, delicatoprodukter, festis, glass, med mera.

Båda verksamheterna är kommunala och här borde kommunen föregå med gott exempel och se till att det serveras något bättre än det som erbjuds i dag. Jag förstår att nuvarande lokaler hos Mulle Meck gör det svårt, men det ursäktar inte det sanslöst onyttiga utbud som finns idag. Hos Mulle Meck och på deras hemsida står dessutom uttryckligen att man inte får äta medhavt fika.

Vid vårt senast besök där frågade en förälder efter vanligt kranvatten och blev hänvisad till att hämta det i handfatet på toaletten, vilket inte känns speciellt fräscht. Erbjud åtminstone lite frukt att köpa och vatten i en tillbringare. Fetma hos både barn och vuxna ökar och det har skrivits om extra stora flygstolar och begravningskistor. Inga barn frågar efter godis, chips, läsk och saft förrän vi vuxna har lärt dem äta det.

Förälder


Svar direkt

Iggesunds badhus: Enligt de restriktioner som råder för livsmedelshantering har vi använt oss av produkter som är förpackade.
Vi kommer att se över vårt sortiment och så att vi även ska kunna erbjuda ett hälsosammare alternativ.
På badet finns alltid en tillbringare med vatten framme till våra kunder och vi har frukt till försäljning för det mesta.
Ulrika Ringnér
personalansvarig Badhusen/Fritiden

Mulle Meck: På Mulle Meck följer vi Livsmedelsverkets bestämmelser och säljer singelpaketerade varor och som iinsändaren kommenterade har vi ont om plats och därför blir utbudet mycket begränsat. Men som alternativ säljer vi t. ex. mosad frukt, torkad frukt och drick yougurt. Vi kommer naturligtvis att se över sortimentet om vi kan byta ut fler varor.
Åsa Forsman
Mulle Meck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel