Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Bara fått positiva reaktioner"

Det råder en öppen konflikt i Ljusdals BK.

Klubbchefen Magnus Persson, som tog beslutet att sparka Jesper Söderbäck och ersätta honom med Björn "Böna" Eriksson och Patrik Larsson, slår ifrån sig den kritik som han får från den avgående ordföranden Yvonne Oscarsson.

Annons

– Frågan är väl som vem hon uttalar sig som. Är det som kommunalråd, privatperson eller ordförande i LBK, säger Magnus Persson, som själv har avverkat tre månader av sin halvårslånga provanställning som klubbchef i Ljusdals BK.

Magnus Persson utvecklar:

– Som jag har förstått det så har Yvonne avgått med omedelbar verkan som ordförande i LBK, och är just nu på semester. Därför förstår jag inte riktigt varför hon uttalar sig om det här.

Har ni pratat med varandra?

– Nej, det är också märkligt. Varför ringde hon inte till mig innan hon gjorde detta utspel? Det här skadar ju bara klubben.

Du får kritik för att du har misskött ekonomin i klubben?

– Alltså någonstans känner jag ju att Yvonnes uttalanden får stå för henne. Men hur ska jag ha kunnat förstöra en förenings ekonomi på tre månader. Och om nu styrelsen är så missnöjd med mitt jobb, varför har dom då inte tagit bort mig? Det är väl snarare så att det finns folk i klubben som bara suttit och inte gjort ett skit. Klart det märks då när jag måste försöka få ordning. Jag måste ju kunna få ta beslut fast jag är provanställd.

Spelarna då, de som så att säga ska göra det ute på planen – vad har du fått för reaktioner på tränarbytet i truppen?

– Jag har pratat med flera spelare i dag, och bara fått positiva reaktioner. Det fick jag även när jag presenterade de nya tränarna innan torsdagsträningen. Att det känns bra för spelarna är det viktigaste för mig, det är ju dom som ska prestera på planen.

Apropå ekonomi, hur har klubben råd att ta in två tränare?

– Det kommer inte att påverka så mycket alls. De gör det ju inte gratis, men det handlar absolut inte om några stora kostnader. "Böna" och Patrik tar det här som en häftig utmaning, inte för pengarnas skull.