Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

BAO lockade 6000 personer till Stenegård

Dansbanan fylldes snabbt när BAO, Benny Anderssons orkester, tog plats på scen på Stenegård på fredagskvällen. Gräsplanen hade förvandlats till ett folkhav av närmare 6000 personer.

Redan en timme innan konserten började ringlade bilköerna lång genom hela Järvsö och en halvtimme innan BAO intog scenen var det redan svårt nog att hitta en plats för campingstolen på gräsmattan.

Kerstin Mogren från Svärdsjö och Inga-Lill Wiklund från Bergvik satte sig lite vid sidan av de andra för att duka upp en picknick. Alltihop var en julklapp från Inga-Lills son Johnny och Kerstins dotter Ulrika, som också var på plats. Förväntningarna inför showen var höga.

– Jag vet att de är bra, för jag har sett dem förut i Leksand. De är toppen, både på att sjunga och agera på scen, sa Kerstin Mogren.

Karin Byström och sonen Henrik Byström hade kommit till Järvsö från Härnösand efter att ha läst den entusiastiska recensionen i Aftonbladet av turnépremiären i Örnsköldsvik.

– Jag är en stor älskare av Benny Andersson, sa Karin Byström.

Benny Andersson själv tyckte att det var kul att se så många människor i publiken och såg fram emot fyratimmarskonserten.

– Jag tror att tricket är att folk dansar. Man utbyter energi hela tiden, sa han.

Och dansades gjordes det redan från första stund. De första numren var instrumentala, men sedan klev Tommy Körberg och Helen Sjöholm på scenen. När de sjöng visan Kära syster från BAO:s nya skiva ville så många dansa att gräset fick duga när dansbanan redan var full.