Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Banverket vill stoppa lekpalats

Det planerade lekpalatset i Järvsö är ingen barnlek för Banverket.
Kommunen har gett positivt förhandsbesked och bygglov. Båda har överklagats av Banverket som anser att närheten till järnvägen är för farlig för barnen.

Daniel Cederwall, fastighetsägare och företagare som planerar för lekpalatset på Industrivägen i Järvsö, är i det närmaste förtvivlad.

– Får Banverket som det vill innebär det här en katastrof för mig och min familj. Vi har rättat oss efter att den verksamhet som vi bedrivit inte har mött några hinder och kommunen har varit välvilligt inställd till våra planer på lekpalats, säger Daniel Cederwall.

Daniel Cederwall äger fastigheten som han tänker omvandla till lekpalats och det finns även planer på spaanläggning.

– Jag har beställt utrustning till lekpalatset och har klart med snickare och allt. I stället för att som planerat ha klart för invigning till påsk vet jag i dagsläget inte när det kan bli någonting – om det kan bli någonting.

Banverket hävdar att Daniel Cederwalls lekpalatsbygge inte är ett mindre undantag från det som står i den gällande detaljplanen som klassar fastigheten som specialområde för järnvägsändamål.