Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bankrån i Gnarp

Klockan 10.08 slog två yxbeväpnade män till mot Handelsbanken i Gnarp och kom över kontanter. Rånet skedde oerhört snabbt och överraskande. Bara några minuter senare drog rånarna iväg i riktning mot E:4 an i en vit Passat. En intensiv polisjakt drogs igång.

– Vid tiotiden ställde jag mig och titta ut genom köksfönstret. Det var lugnt utanför. Såg inte till en människa. Då plötsligt stannade det en vit bil vid bankkontoret. Två män i vita overaller och maskerade för ansiktet hoppade ur bien och rusade in på banken.
– Det verkade som de hade något tillhygge i handen. Sen dröjde det inte länge som det var ute igen och for iväg från Gnarp, berättar ett ögonvittne som bor i hyreshuset på Södra vägen, drygt femtio meter från bankhuset.
Tillhyggena var stora yxor. Båda rånarna viftade med varsin, när de kom in på bankkontoret. Handelsbanken hade just öppnat för dagen och ingen kund hade ännu anlänt.
En av rånarna hade dessförinnan splittrat glaset i innerdörren genom ett kraftigt slag med yxan. Väl inne i butiken högg de med yxorna på golv och väggar samtidigt som de hotade personalen och krävde fram pengar.
Personalen i banken, en manlig kontorschef, en manlig banktjänsteman och en kvinnlig tjänsteman blev aldrig attackerade fysiskt men utsattes för en hård psykisk påfrestning under ett par minuter.
– Vi tar hand om dem nu och de ska få all det stöd som krävs, säger Handelsbankens säkerhetschef, Krister Svensson i Gävle som i ilfart transporterades till Gnarp med bankens kristeam.