Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Banger tvåa i Tyskland

– Det häftigaste jag varit med om!

Anders Banger från Arbrå var lyrisk efter målgång i Ostsee Rallye i lördags –och andraplatsen!

Annons

Anders gjorde utlandsdebut i tävlingen, årets tredje i Nordic West Euro Cup (klassen Volvo Original). Hela 15 sträckor på tillsammans 13 mil ingick i tävlingen, som hade staden Oldenburg som knutpunkt.

Underlaget, asfalt, lärde han sig snabbt.

– På de första sträckorna blev vi akterseglade, men det hade jag räknat med. Undan för undan hittade vi sedan tempot, berättar Anders.

Som bara hade ett rejält tillbud under resans gång. På en av sträckorna snurrade han i 160 kilometer i timmen ut på en åker, en inte alltför angenäm upplevelse.

– Min kartläsare, Tomas Waldenström, skrek till mig: ”Det finns inga diken i Tyskland”! Då var vi redan tillbaka ut på vägen igen, fortsätter Anders.

Inför slutsträckan, som kördes i mörker, höll han tredje plats. Men nu skulle det bli åka av.

– Vi tog in tid på ledande östgöten Fredrik Menck och avancerade samtidigt förbi andraplacerade Ingemar Thelander från Gävle. Tog oss upp på en slutlig andraplats, berättar Anders vidare.

Och tillägger:

– Det gick ruskigt fort i mörkret. Tomas kom en gång av sig i notläsandet och mumlade i intercom-anläggningen. ”Banger, jag är rädd”, skrattar Anders.

Andraplatsen innebär att han nu håller fjärde plats i sammandraget för Nordic West Euro Cup, där tysken Siggi Mayer leder. (Anders var tvåa i Dackefejden i Växjö i somras, som också ingick).

Den sista deltävlingen körs i Danmark i början på oktober, även den på asfalt.

– Den ska jag köra, skriv upp det. Asfalt har gett mig en härlig mersmak!

Regelverket är skrivet så att förarna även får räkna reducerade poäng från tre så kallade bonustävlingar. Här återstår en i Norge, en i Tyskland och en i Holland.

– Norgetävlingen har jag inte råd med, men i Lausitz Rallye i Tyskland blir jag bjuden på startavgiften av min konkurrent och kompis Jochen Walther, avslutar Anders Banger.

KURT ELIASSON