Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bandyn blir nog glad över ett plåtskjul

Läser om Åsa Äng Erikssons hennes insändare (15/1) om en bandyarena i centrala Bollnäs.

Ibland funderar man ju hur och varför vissa partier tappar röster, men då påminns man av just sådana insändare som Åsa skickar in, varför det är så.

Du förstår, Åsa Äng Eriksson, att folk är klokare och mer insatta än vad du och dina partikamrater tror. Att, som du och dina partivänner gör, spela på populistiska uttal och påhopp är en taktik som inte längre går hem, trots att ni envisas med sådana.

Invånare i Bollnäs kommun förstår att ett sådant bygge snart faller tillbaka på kommunen och blir ett stort bidragsbygge som ingen vill ha. Men då, Åsa Äng Eriksson, står du nog fortfarande där och vänder kappan efter vinden och undrar varför majoriteten byggde så, det verkar ju liksom vara din grej.

Populistiska uttal är enkelt att göra, och om man som i ditt fall inte behöver ta ansvar för det så är det ju än enklare. Nu är det ju faktiskt några som sitter med ansvaret att få ihop ekonomin i vår kommun och som till skillnad mot dig ser att pengarna måste prioriteras och läggas på sådant som är av den karaktären som vi kan kalla livsnödvändiga. Känns ungefär som att ni ser inte skogen för alla träd är ett talesätt som just nu passar in på dina uttalanden.

Tror nog att majoriteten förstår vikten av att utveckla idrotten och det inte bara som du skriver, centralt i Bollnäs. Jag tror den har ett mer vidsynt sätt att fördela insatserna och med det menar jag även till byarna runt om som blöder med bristande underhåll på sporthallar och anläggningar. För även de byarna, som tillhör kommunen, behöver stöd och resurser. Mångfald och levande byar är mycket värt, samt mycket billigare än ett prestige bygge centralt i Bollnäs.

Vet du vad, Åsa Äng Eriksson, jag tror Bollnäs bandy blir riktigt glad av ett, som du skriver, plåtskjul på Sävstaås.

KÅWE

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel