Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi vill fortfarande till SJ–området"

Det blir en bandyhall i Bollnäs och den kommer att byggas på Sävstaås med start 2014.

Ett inriktningsbeslut som inte delas av alla.

Bollnäs GIF bandy vill fortfarande att en arena byggs på SJ–området.

Annons

– Vi vill fortfarande att det byggs en arena på SJ–området. Ska vi kunna vara med och utveckla bandyn och trygga verksamheten och även Bollnäs framtid så är det linjen i centrum som gäller för oss, säger Anders Strandberg ordförande i Bollnäs GIF bandy.

Så Sävstaås är ingen bra lösning?

– Sävstås har en begränsning. Sedan beror det också på hur det hela utformas. Vi får prata ihop oss i styrelsen innan vi diskuterar vidare. För oss är det fortfarande centrum som är huvudspåret. Jag vill också lyssna med kommunalrådet hur de har tänkt i frågan.

Bollnäs bandyns sportchef Sören Persson kommenterade inriktningsbeslutet så här.

– Jag tycker att det är lite för tidigt att säga någonting nu. Jag vill sätta mig in i det hela först och prata med vår styrelse, säger Persson.

Andreas Westh är lagkapten i Bollnäs GIF och han är glad över att det äntligen kom ett besked.

– Det känns skönt. Sedan får man bara hoppas att det som ska byggas på Sävstaås blir rejält och inget provisoriskt bygge som man ångrar om några år. Det ska vara en arena som man kan spela matcher i och som kan utnyttjas av många. Helst skulle vi vilja ha arenan på SJ–området. Det skulle kunna bli hur häftigt som helst. Men nu har ett annat beslut tagits.

Mer läsning

Annons