Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Västerås har smällt in var femte hörna"

Broberg måste se upp med Västerås hörnskytte.

Det menar Ola Hallberg inför kvällens match på Hällåsen.

Annons

– De har smällt in ungefär var femte hörna och vi måste definitivt se till att de inte får så många i kväll. Det är en av nycklarna, säger Brobergs biträdande tränare.

För Broberg är den statistiken inte lika smickrande. Tabellåttan har bara gjort mål på två av 44 försök. Både Broberg och Västerås kommer till kvällens match med två raka vinster i bagaget.

Vad kan vi förvänta oss för match?

– Det är ett antal plusgrader (på dagen var det upp mot 10 grader varmt i Söderhamn) och det är risk för att isen inte håller en hel halvlek och det kommer att frosta på. Och då kommer det med all säkerhet att bli mycket lyft, säger Hallberg.

– Det gäller att vi är inställda på det och vinner kampen.

Broberg kommer med exakt samma lag som i segermatchen mot Gais. Men samtidigt öppnar Ola Hallberg för att en comeback för den skadade liberon Magnus Fryklund kommer allt närmare.

– Med största sannolikhet spelar han inte. Men han är på gång och det är inte långt kvar innan han är med igen. Det känns så i alla fall.

Västerås saknar Jesper Hermansson och Janne Rintala. Victor Engström är dock med igen.

 – De har många duktiga skridskoåkare och vill spela med mycket fart. De går ofta ganska rakt på mål med hög fart, det vrider och vänder inte så mycket utan det är mest rakt på, säger tränaren Andreas Westman till vskbandy.se .

Mer läsning

Annons