Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välitalo: "I princip ospelbar is"

/

27 minusgrader och usel is.
Då blev det också en mardrömsstart för Sverige i Russian Government Cup.
– Man måste vara helskärpt hela tiden, det går inte ens att vara säker när vi själva äger boll, säger Daniel Välitalo på en knastrande linje från Abakan.

Annons

På fredagsmorgonen svensk tid föll Sverige med 1–2 mot Finland (Sveriges mål kom efter 55 minuter då Christoffer Edlund reducerade) och senare under dagen kom lagets andra förlust då Ryssland vann med 4–0. Men förlusterna kom inte på grund av bättre spel eller större kunnande.

– I det stora hela kan man säga att man måste gå in rejält i alla situationer eftersom alla situationer blir så avgörande. Man måste vara helskärpt hela tiden, inte ens när vi äger boll går det att slappna av eftersom bollen studsar och far hela tiden, säger Daniel Välitalo.

Han vill inte skylla på väder eller is, men erkänner att Sverige kanske inte var riktigt lika väl förberedda att ta kampen som de andra lagen.

– Vet inte om man kan säga så heller, men de har varit lite hetare än oss i de situationer som man behöver vara det i. Kylan gör ju att isen I princip är ospelbar, man måste ha alla marginaler med sig i allt man gör, säger Välitalo.

Intrycken av Abakan?

– Man har inte hunnit kolla runt något än, det är mest bara att det är jäkligt kallt, både på fingrar, tår och ansikten. Gäller att komma hem till Sverige frisk. Men det är kul att komma iväg med landslaget.

Mer läsning

Annons