Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två formstarka lag möts

/
  • När de båda lagen möttes på Hällåsen förra säsongen vann Broberg med 5–2 på annandagen.

– Det har varit lite tungt ett tag. Men nu känner jag att det finns en växel till, sa anfallaren Jesper Öhrlund till Sporten direkt efter onsdagens seger och hans två mål mot Kungälv.

Annons

Bredden i målskyttet är kanske en av Brobergs styrkor säsongen 2012/2013. De har sju spelare som har gjort sju mål eller fler. Det kan jämföras med Villa som har en målglad trio (David Karlsson, Daniel Andersson och Jesper Bryngelsson) som – det ska medges – är lika målpålitlig som ett schweiziskt kvartsur.

– Vi fördelar målen lite mer i år, det är en styrka. Alla har tagit ett steg framåt. Vi har ett bra go i laget och följer matchplanerna på ett bra sätt, säger Jesper Öhrlund.

Hur långt det räcker mot Sandviken får vi se. Det inträffar i alla fall inte så ofta – i alla fall inte de senaste åren – att Broberg ligger före länskollegan Sandviken i tabellen, men nu gör de det och har gjort så flera omgångar.

När lagen i kväll ställs mot varandra på Hällåsen i ett högintressant länsderby är brobergarna två pinnar före i tabellen. Faktum är att man vid rätt resultat – egen seger och förlust för Edsbyn – åtminstone under ett knappt dygn ligger tvåa i tabellen, före Byn och Villa. Villa, som spelar sin match i den tjugonde omgången på lördag eftermiddag, går förbi vid seger.

Broberg kommer till spel utan skadade Ilari Moisala. Däremot förväntas Robert Dammbro, som klev av i den andra halvleken mot Kungälv i onsdags, vara spelklar igen.

Mer läsning

Annons