Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Till sist blir de möra"

/
  • Daniel Jonsson, Daniel Liw och Hans Andersson var spelarna som drev det mot Vetlanda.

Edsbyn gick på knock och hade 3–0 efter åtta minuter.

Men på något sätt hängde Vetlanda kvar – och avgörandet kom inte förrän på slutet.

Annons

– Till sist blir de möra när vi fortsätter att ösa på med vårt spel, men vi får inte igång någon riktig snurr i dag, säger Daniel Liw.

3–0 efter åtta minuter – då trodde många i Dina Arena att Vetlanda var knockat och sänkt. Men smålänningarna tog timeout efter 0–3 och fick stopp på läckaget. Man ställde upp laget runt eget straffområde, sänkte tempot till promenadfart och lät Edsbyn stånga på.

– Vi blev lite smala i vårt spel och kom mycket i mitten, mot lag som spelar så lågt gäller det att komma mer på bred front, säger Daniel Liw.

Vetlandas första skott, på hörna, kom inte förrän efter 28 minuter – det säger rätt mycket om hemmalagets spelmässiga dominans.

Trots det hade man bara 3–1 i paus efter en sen reducering på hörna av Andreas Lysell.

– Även om de vill dra ner tempot så har vi sagt att vi ska köra vårt spel och se till att vara tillräckligt bra för att kunna hantera även det. Och till sist löste det sig, att vi kan rinna ifrån på slutet beror ju på att de blir möra, säger Daniel Liw.

Men vägen dit blev rätt lång.

– .Man tänkte att "vad är det här", det kändes verkligen inte som om det skulle stå 5–3 om man såg till spelet, säger Edsbyns tränare Tomas Liw.

Stensäkert blev det först när Daniel "Popa" Jonsson nätade två gånger om, i 85:e och 87:e minuten fram till 7–3

– Det var faktiskt inte helt lätt idag med tanke på förutsättningarna innan matchen. Vi har haft två riktiga träningar under uppehållet, spelare sjuka också nyheten att Anders (Svensson) skulle flytta till Ryssland. Så med tanke på det så tycker jag att vi gör det bra, säger Tomas Liw.

Mer läsning

Annons