Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Team Hälsingland är fött

/
  • Nu är det klart. det blir ett damlag i bandy i Hälsingland i vinter. Bengt Sandström kom på idén, Lars Larsson är LBK:s representant i laget, tjejerna Julia Eliasson och Linnea Larsson ska spela och Linda Fransson är Hälsinglands Bandyförbunds representant.

I somras bestämde sig Edsbyns IF att lägga ned sitt damelitlag i bandy. Redan då fanns planerna för ett Team Hälsingland, ett lag under eliten. Nu är det verklighet och på söndag sker den första träffen i Bollnäs.

Annons

15 år i, till exempel, Ljusdals BK och dambandyspelare. Då finns inget lag att spela i. Och så är det på fler ställen i landskapet. I Edsbyn till exempel där klubben i somras bestämde sig för att lägga ned sitt elitlag. I Broberg finns heller inget lag för tjejer över 15. I Bollnäs hade man ett tag planer på att spela seriespel med ett U 17-lag, men i den serien var antalet lag för få för att få till en vettig säsong. Det blir spel i U 17-cup istället. Och där ska de nya spelarna i Team Hälsingland som grejar åldersstrecket också delta. Det blir vid sidan av det seriespel som laget kommer att delta i. I division 1 norra.

– Det vi vet nu så finns lag från Kalix, Sandviken, Östersund, Söråker och Karlsbyheden anmälda, men det där kan ändra sig från dag till dag, säger Bengt Sandström.

Planerna för ett Team Hälsingland föddes i våras och det har drivits som ett Sisu-projekt av Bengt Sandström. Han har haft hjälp av Linda Fransson, Ljusdalstjejen som sitter i Hälsinglands Bandyförbund.

På söndag är det spelarträff i Bollnäs. 28 spelare finns att tillgå för tillfället.

Lagets första stora uppgift blir Women World Cup i Edsbyn.

.

Annons