Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svart minut för Edsbyn

/
  • Henrik Karlström åkte på en otäck skada då ena benet fick ett rejält jack och han fördes direkt till Västerås sjukhus där han opererades under onsdagskvällen.

Målvakten ut på bår och underläge med 2–5.

Då kom upphämtningen som nästan räckte till seger.

Annons

Den 66:e minuten blev svart för Edsbyn, i dubbel bemärkelse. Janne Rintala satte 5–2 för Västerås och i samma ögonblick fick Edsbyns målvakt Henrik Karlström benet uppskuret då han krockade med målpassaren Jimmy Jansson och en egen försvarare.

– Vi fattade direkt att det var allvarligt och hade inte våra spelare hållit för såret hade det sprutat blod som en fontän ur benet, säger tränaren Tomas Liw.

Karlström blev liggande och bars ut på bår efter tio minuter för vidare transport till Västerås sjukhus där han senare opererades.

– Vi var på gång då vi hade 2–4 och så händer det där. Så med tanke på att ingen i laget visste hur det var med Henrik så är det otroligt bra at vi orkar resa oss igen, säger Liw.

Edsbyn kom tillbaka stort efter det långa spelavbrottet och på bara fyra minuter hade man jagat ikapp till 5–5, med bud på fler mål.

– När Henrik låg skadad snackade vi ihop oss och sade att vi skulle ge dem en fajt. Och när vi väl gjort 5–5 har vi lägen att avgöra också, säger lagkaptenen Hans Andersson.

Men ett effektivt Västerås fick hörna och kunde återta ledningen genom Pekka Rintala och när Magnus Joneby gjorde 7–5 hade inte Edsbyn ork att svara igen. Slutresultatet fastställde Felix Pherson till 6–7.

Mowitz (David) i deras mål är matchens lirare. Vi har 18 avslut i första halvlek och säkert lika många i andra, och bättre lägen. Men vi visar bra moral med tanke på allt som händer, men visst är man missnöjd över att inte vinna, säger Tomas Liw.

Men en underhållande och riktigt bra match var det.

– Ja, det är ju roligare att titta på Barca än Wigan.

Slutord från Hans Andersson...

Mer läsning

Annons