Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spinnars jagar VM–guld

/

Han är den enda spelaren i den svenska bandytruppen som saknar ett VM–guld. Men så här nära har aldrig VM–debutanten och backklippan från Bollnäs varit.

Annons

– Det vore riktigt häftigt om man fick åka hem med ett VM–guld. Det är något man strävat och drömt om, säger Anders Spinnars.

Anders Spinnars kom in i den svenska VM–truppen som siste man. En chans som Spinnars förvaltat på bästa sätt. Enligt bandyexpertisen har han gått från klarhet till klarhet i sitt agerande som försvarslås på isen.

– Det har känts bra när jag fått spela. När man väl är här vill man ju prestera och jag är nöjd varje gång jag får vara med på isen.

Spinnars spelade mot Kazakstan. Men det var i torsdagskvällens sista gruppspelsmatch mot Ryssland som det riktiga elddopet kom.

– Visst är det så. Men mot ryssarna gick det hiskligt fort.

Nu väntar Finland i lördagens semifinal. Ett lag, som så här långt, inte skrämt någon i VM.

– Finnarna kommer att sälja sig dyrt. Så vi kommer att få full huggning under 90 minuter. Men de ska spela riktigt bra om de ska vinna. Vi har ett otroligt stark lag.

Känner du att du spelat till dig en plats i backlinjen?

– Nej, inte alls. Jag är nöjd med varje gång jag får komma inpå isen och självklart vill man spela. Men det är stenhård konkurrens om alla platser i laget. Så jag rättar mig efter det beslut som Franco Bergman tar.

Mer läsning

Annons