Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så spelas Svenska cupen 2015

/

Spelschemat är klart för årets upplaga av Svenska cupen som avgörs i Sparbanken Lidköping Arena 25–27 september.
Det är femte året i rad som Lidköping står värd för cupen, något man kommer göra i ytterligare två år.

Annons

– Vi är såklart stolta över att vi får fortsatt förtroende att arrangera cupen. Med tanke på hur årets Elitserie ser ut kommer det bli en ordentlig kraftmätning nere hos oss i Lidköping, säger Villas Lidköpings klubbdirektör Jonas "Sparris" Johansson i ett pressmeddelande.

Svenska Cupen kommer att avgöras i Lidköping även 2016 och 2017.

– Vi har tecknat ett 3–årsavtal vilket gör att vi kan gå in och jobba ännu hårdare med cupen för att locka ännu mer publik, säger Jonas Johansson.

Lagen placeras i två grupper enligt seedningskriterier baserade på sluttabellen i Elitserien 2014/15. I grupp A ingår Sandvikens AIK, Hammarby IF, Villa Lidköping BK och Vetlanda BK, medan Västerås SK, Edsbyns IF, IFK Vänersborg och Broberg/Söderhamn IF utgör grupp B. Bollnäs GIF har tackat nej till sin plats i turneringen och ersätts av Vetlanda BK.

Matcherna i gruppspel och semifinaler kommer att spelas 2x30 minuter, med fem minuters paus, medan bronsmatch och final spelas 2x45 minuter. Cupen inleds fredag den 25 september med gruppspel, som pågår fram till lördag eftermiddag. Lördag kväll spelas semifinalerna, där segrarna i grupp A möter tvåan i grupp B och vice versa. Helgen avslutas med bronsmatch och final söndag den 27 september.

Mer läsning

Annons