Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Prytz rena väggen när Bollnäs tog tredje raka

/
  • Niklas Prytz gjorde en kanonmatch och var rena väggen när Bollnäs vann borta mot Vänersborg med 4-1.

Första starten i elitserien för året.

Då var Niklas Prytz en levande vägg mellan Bollnäs stolpar i bortamatchen mot Vänersborg.

Annons

När Timo Oksanen skadades mot Ljusdal i förra omgången fick reservmålvakten Niklas Prytz hoppa in i hetluften.

I gårdagens bortamatch i Vänersborg fick han i Oksanens frånvaro förtroendet från start – och var bäst på planen.

– Det är en sån sjukt stark laginsats, det är nästan så att jag tappar orden. Vi gör det så jäkla bra defensivt och sätter våra chanser offensivt. Det är fantastiskt, säger Prytz efter 4-1 (3-1) mot Vänersborg

Hetast om öronen hade han det i första halvlek, då han bland annat tvingades till två frilägesräddningar, varav det ena från IFK Vänersborgs skarpskytt Joakim Hedqvist.

Samtidigt visade Bollnäs prov på ruggig effektivitet framåt.

På fyra hörnor gjordes två mål (jämför med Vänersborgs 15 hörnor, och noll mål). Det första inföll efter 19 minuter när Ville Aaltonen hittade en lucka med sitt låga skott.

IFK Vänersborg kvitterade 56 sekunder senare genom superlöftet Christoffer Fagerström, men det var egentligen enda gången som Nicklas Prytz visade spår av att vara det minsta mänsklig.

När Juho Liukkonen så satte Bollnäs i förarsätet med sitt 2-1-mål i 24:e matchminuten – resultatet av en rejäl försvarstavla – släppte bortalaget aldrig greppet.

Anders Spinnars gjorde 3-1 på hörna med halvtimmen spelad, och direkt efter pausvilan kom 4-1 på straff sedan Samuli Helavouri hakats upp.

Med fritt skottfält från tolv meters avstånd visade Liukkonen ingen nervositet utan fastställde det som skulle komma att bli slutresultatet.

Martin Ahlin

Mer läsning

Annons