Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Olsson redo för första lägret som förbundskapten

/
  • Svenne Olsson valdes till förbundskapten för herrlandslaget i juni.

Säsongens första läger för herrlandslaget hålls i början av augusti.
Det blir också Svenne Olsson första träff med spelarna som förbundskapten.
– Klart att det känns lite pirrigt, säger han.

Annons

I juni blev det klart att Svenne Olsson lämnar tränaruppdraget (men behåller sportchefsrollen) i Broberg för att ersätta Jonas Claesson som förbundskapten i herrlandslaget.

På torsdagen meddelades via Svenska bandyförbundet att hans första landslagsläger som boss hålls i Lidköping 4-6 augusti. Svenne Olsson assisterade Jonas Claesson under den forne skyttekungens två år som förbundskapten, men erkänner att det kan bli lite fjärilar i magen vid första mötet med spelarna som huvudansvarig.

– Tidigare har det varit Jonas som skött planeringen och grovjobbet, men nu är det jag som får rådda det hela. Det känns jättekul och spännande. Klart att det blir lite pirrigt första gången, men det är inget som skrämmer, säger han.

Lägret, där fokus ligger på att truppen träffas och umgås, inleds på tisdagen med deltagande i Bissen Brainwalk och en träningsmatch mot Villa Lidköping i Sparbanken Lidköping Arena.

– Flera spelare gör säkert ispremiär då, så det blir naturligtvis lite jippokaraktär av det hela, säger Svenne Olsson.

– Men det blir nog en häftig match. Det är tjo och tjim och ståhej där i Lidköping och det brukar vara 2 000–3 000 personer på läktaren när det är ispremiär.

Till lägret har Svenne Olsson tagit ut 25 spelare. Två av dem är debutanter: Ytterhalven Emil Viklund, Vänersborg, och anfallaren Joakim Andersson, Vetlanda.

– Emil har två starka säsonger bakom sig och var väldigt framträdande förra året. En ung, fartfylld spelare med riktigt bra genombrottskapacitet. Det blir spännande att följa honom i vinter, säger Svenne Olsson.

Enligt förbundskaptenen var Joakim Andersson aktuell för a-landslaget redan inför landskamperna mot Ryssland i Nässjö och Vetlanda i januari, men att han då gick skadad.

– En väldigt intressant forwardstyp. Riktigt vass och väldigt framträdande i Bandypulslandslaget förra året. Jag ser fram emot att följa honom också, han är kraftfull med hög internationell klass på skridskoåkningen, säger Svenne Olsson.

Mer läsning

Annons