Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nyårssmäll för Broberg

/

Medvinden från segern mot Bollnäs höll inte i sig för Broberg.

Bortamötet på Studenternas IP blev en jobbig historia – igen.

– Sirius är luriga och spelade smartare än oss, säger biträdande tränaren Ola Hallberg.

Annons

Broberg har inte vunnit i Uppsala sedan i december 2005. Och efter förlusten med 2–7 (0–4) lär inte spelarna ändra uppfattning om Studenternas IP som målats ut till lite av en skräckarena. Broberg svarade för en mycket blek insats – speciellt under de första 45 minuterna.
– Tyvärr var vi inte med i första halvlek och bjöd Sirius på tre av de fyra målen. Det håller inte att ge ett sådant försprång, samtidigt som vi inte var effektiva nog och satte våra chanser, säger Ola Hallberg.
Vid ställningen 0–0 hade Joel Edling och Ted Bergström (båda gångerna fint framspelade av Stefan Larsson som gjorde comeback efter avstängning) varsin jättechans, men skärpan och effektiviteten var som bortblåst jämfört med segermatchen mot Bollnäs för bara tre dagar sedan.
– Säleby (Sirius målvakt) gjorde en vass räddning och Ted sköt utanför. Om vi hade fått in de bollarna tror jag definitivt att vi kunde ha vunnit. Det känns som det var tillfälligheter, tyvärr, som avgjorde. Det stämde inte alls, samtidigt som vi inte fick ihop defensiven, säger Simon Folkesson.

Hoppet tändes en aning efter paus när Ted Bergström höll sig framme och rakade in reduceringen fram till 1–4.

Men närmare än så kom inte Broberg.

Mer läsning

Annons