Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Näst bäst i halvtid

/
  • Edsbyns spelare har all anledning att jubla efter en stark första halva av elitserien.

Hammarby är bäst i Sverige.
Villa har spelarna som leder poängligorna.
Mellan dem finns Edsbyn – som är på väg mot något stort.

Annons

Efter 12 spelade matcher tar elitserien landslagsuppehåll. Hårddraget är det halvtid i landets högsta liga, och det är dags att titta tillbaka på vad som har hänt – med fokus på insatsen från Hälsingelagen.

Edsbyn och Broberg kan ladda om utan störningar och har så här långt infriat förväntningarna. Bollnäs hittade rytmen, men får ändå gå in i uppehållet med 5–14 mot Villa på näthinnan. Ljusdal har vaknat, men får svårt att klara sig undan ett kval.

Så ser läget ut.

– Jag tycker att vi gjort det jättebra så här långt, 12 matcher och nio segrar är ett bra facit, är glad att det är vårt spel som ger poäng, säger Edsbyns tränare Tomas Liw, som förutom en andraplats i tabellen kan räkna in flera av sina spelare högt upp i de olika ligorna.

– Så är det ju, vårt spela har ju sett ut så, det är de drivande spelarna som syns där i ligorna. Men sen så syns ju inte andra assist i bandy, säger Liw.

För resten av Hälsingelagen är det bara en liga som är aktuell att glädja sig åt – Bollnäs förstaplats i Fair Play. 150 minuter i utvisningsbåset är mindre än hälften jämfört med Edsbyn som dragit på sig 320 minuter.

– Känns jättekonstigt tycker jag, tror inte nåt lag tycker att vi spelar fult, men visst har vi några onödiga. Det ligger ju i vårt eget intresse att inte vara utvisade. Hade vi exempelvis inte dragit på oss två utvisningar i slutet mot Sirius hade de aldrig orkat stå emot oss, säger Liw.

Mer läsning

Annons