Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin trivs långt bort i Öst

/

Han är den första utländska spelaren i den ryska bandyklubben Rodina Kirov.

Martin Söderberg, 19 år, som är utlånad från Edsbyns IF, ångrar inte en sekund att han tog steget och chansen att lira bandy i öst.

– Ett av de bästa beslut jag någonsin tagit. Det här är en häftig upplevelse som jag inte skulle vilja vara utan, säger Martin från sitt hotellrum i Pervoualsk som är första anhalten för Martin på en 14 dagars "road trip" med sitt blåvitklädda Rodina Kirov.

Annons

Martin har så här långt hunnit med att spela fem matcher. De första matcherna som offensiv mittfältare men nu i de senaste matcherna som högerforward.

– Det har blivit två mål och ett assist så här långt för min del. Jag tycker det har gått bra och jag har fått mer och mer speltid.

Det som kanske varit tuffast så här långt för Martin är språket.

– De snackar bara ryska. Min räddning har varit Vladimir Glushak, som spelat två säsonger i Målilla i Sverige. Han kan något enstaka svenskt ord. Utan honom vet jag inte hur det skulle ha gått. Annars är det papper och penna som gäller när vi ska snacka bandy. Men det fungerar det också.

Någon större hemlängtan går inte att spåra i Martins röst.

– Nej, jag ångrar ingenting. Jag är glad att jag tog chansen. Det här är en riktig höjdare och allting är bättre än jag trodde. Det har alltid varit en dröm att spela i ryssland och nu är jag här.

Mer läsning

Annons