Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målkungen har hittat hem

/

Hemma är det nya borta.

Eller borta är det nya hemma.

LBK:s bäste poängplockare i elitserien, Tobias Björklund, är numera stationerad i Ljusdal.

– Visst betyder det en hel del att slippa allt resande till träningarna, säger den Bollnäsfostrade anfallsspelaren.

Annons

Boende i Bollnäs, plugg i Gävle och bandyträningar i Ljusdal. Situationen har knappast varit optimal för Ljusdals BK:s målkung Tobias Björklund de senaste säsongerna.

– Åka till träningen vid 15 och hem igen vid 21, klart det var slitsamt emellanåt, säger Tobias, som nu kommit till ro i en nyrenoverad lägenhet i Lillhaga, strax utanför centrala Ljusdal.

När Tobias blev senior fortsatte han inte i Bollnäs a-lag, utan tog ett sabbatsår från bandyn. När han sedan kom tillbaka spelade han en allsvensk säsong i Katrineholm, som med målskytten Tobias hjälp tog sig upp i elitserien. Men istället för att fortsätta på den resan kom han till Ljusdal och LBK. Och målen har talat sitt tydliga språk; 109 fullträffar under två allsvenska säsonger i Ljusdal.

Inför LBK:s comeback i elitserien har det pratats en hel del om skyttekungen, skulle han verkligen fortsätta producera när allt går fortare?

Svaret blev ja.

Tobias är LBK:s bäste poängplockare hittills. Sex mål och en assist har det blivit fram tills dags datum.

• En skön knäpp på tvivlarnas näsor?

– Nej, det kan jag inte säga. Det går inte att åka runt och tänka så. Jag spelar på en position där jag ska göra mycket mål, och att det funkar är ju bara positivt.

• Men du har gjort bättre matcher än den mot Motala senast va?

– Det var knappast någon höjdare från min sida. Som lag styrde vi matchen helt i första, men gav bort den i andra. Vi började väl tumma lite på det vi ska göra, och då kan det bli så där.

• Bollnäs på Sävstaås nu, du kommer hem fast bort. Känslor kring att spela mot moderklubben?

– Det var ju ett bra tag sedan jag spelade där, och man spelar ju inte på något annorlunda sätt bara för att man möter moderklubben. Men det är alltid kul att spela derbyn, och jag hoppas att vi kan vinna.

Mer läsning

Annons