Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdal tog revansch på Rättvik

/

Ljusdal var ute efter revansch för nederlaget i Rättvik i början på året.

Och det fick de gulgröna på tisdagskvällen hemma på IP.

Men det satt lite hårt inne, Rättvik gav inte upp i första taget.

– Våra första trettio var riktigt bra. Sen gör vi inte mer än vi behöver för att vinna. Men segern var viktig och naturligtvis kändes det skönt med revansch, säger LBK-tränaren Björn ”Böna” Eriksson.

Annons

Trots ett aggressivt spel från Ljusdals BK i början var det Rättvik som tog ledningen med 0–1. På grund av sträng kyla spelades matchen i tre gånger 30, och bortsett från Rättviks mål var det Ljusdal som ägde den första perioden. Tobias Björklund satte kvitteringen, Kevin Brown och Jonas Engström ökade sedan på med 2–1 respektive 3–1.

Den andra perioden blev jämnare både spel- och målmässigt. Och, som sagt, Rättvik gav sig inte. Lite hopp fick masarna i den 42:a minuten när Marcus Karlström pangade in en straff till reducering 2-3, men då gick det bara några sekunder så blev det tvåmålsöverläge igen för LBK. Kalle Mårtensson målskytt, passningen av Oscar Jonsson.

I den tredje perioden blev det aningen bättre igen från LBK:s sida. Man gjorde 5-2 – Oscar Jonsson en läcker framspelning till Tobias Björklund – sen stack Rättvik emellan med en reducering till 3–5 lite väl enkelt (Johannes Häggström) innan Tobias Björklund, tremålsskytt för aftonen, satte dit slutresultatet 6–3.

– Vi fick inte precis den start vi ville ha, men jag tycker att vi står upp bra mot ett riktigt duktigt Ljusdal, säger Rättviks tränare Dan Hjelm.

Ljusdal leder nu serien igen, medan Rättvik är trea från slutet.

Mer läsning

Annons