Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ljusdal överraskade Bollnäs

/

Nykomlingen Ljusdal mot SM-semifinallaget Bollnäs.

Försäsong eller inte – det mötet kan väl bara sluta på ett sätt?

Fel.

Ljusdal överraskade och vann tisdagens träningsmatch med 4–3 (3–2).

Annons

Ljusdal satte hög fart och stressade Bollnäs på ett imponerande sätt redan från början i matchen. Och därtill fick norrhälsingarna utdelning per omgående. Efter mål av Kalle Mårtensson och Kevin Brown stod det 2–0 redan efter nio minuter spelade.

– Ljusdal gick upp och satte press på oss direkt, det var vi inte riktigt förberedda på, säger Bollnäsliberon, och lagkaptenen, Andreas Westh, som flera gånger under matchen vädrade sitt missnöje.

– Vi ville göra en bra match, det vill vi alltid. Men i dag var vi inte påkopplade, och då får man stryk. Ljusdal spelar i elitserien nu...

Juho Liukkonen saknades på Bollnäs mittfält.

– Att han inte var med gjorde att vi tappade lite i speed, menar Westh.

Med tio minuter kvar reducerade Robin Ehn till 4–3, men närmare kom inte Bollnäs trots en hård anstormning på Ljusdals (storspelande) målvakt Jonas Svensson.

– Detta visar att vi kan mycket. Vi agerar genomtänkt och har ett passningsspel som absolut är nivå med Bollnäs, säger Ljusdals tränare Björn "Böna" Eriksson, som dock är försiktig med att höja sitt lag till skyarna och dra överdrivna växlar av denna träningsmatch.

– Jag kan ju inte uttala mig om Bollnäs och var de ligger i sin träning. Men visst är det ett skönt resultat för oss.

Mer läsning

Annons