Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Lillis" lovar rolig bandy

/
  • Senast

Stefan "Lillis" Jonsson återvänder till uppväxtorten Ljusdal.
Detta som huvudtränare för mesta mästarna Västerås SK.
Och han lovar publiken en frän fajt i kväll.
– Senast när vi möttes i Västerås var det en fartfylld match, som jag kan tänka mig var rolig att titta på. Det är två lag som vill anfalla, och det lär nog bli lika nu, säger "Lillis".

Annons

Sex SM-guld och fyra VM-guld.

Som spelare var Ljusdalsfostrade Stefan "Lillis" Jonsson en av de allra största.

SM-titlarna tog han i Västerås SK, där han numera är huvudtränare.

– Det är väl jag som har det yttersta ansvaret, men jag och Westman (Andreas) bollar det mesta sinsemellan, säger "Lillis", som bytte plats med just Westman efter den förra säsongen.

Västerås är den klubb som tagit flest SM-tecken – 18 stycken. Det senaste guldet kom 2008/2009.

– Pressen i att vara en storklubb har ju sina för- och nackdelar. Folk kräver att vi minst ska gå till semifinal, säger "Lillis", och vi kommer in på värvningen av fixstjärnan Johan Esplund, som ska spela i klubben från och med nästa säsong.

– Visst är det ett led i att publiken kräver att vi ska gå långt i slutspelen. Men i övrigt gör vi ändå en betydande satsning på egna produkter numera, säger "Lillis".

För lite drygt tre veckor sedan möttes Västerås och Ljusdal i ABB Arena i Västerås. Då vann VSK med 5–3.

– Ja, nu har vi känt på dem (Ljusdal), och jag förstår att de har tagit sina poäng, säger "Lillis", och menar att det finns rätt stora skillnader i hur lagen i elitserien väljer att spela.

– Edsbyn, Villa och Ljusdal hör väl till de lag som spelar den roligaste bandyn i elitserien. Samtidigt så har jag svårt att förstå hur lag som Kungälv, Bollnäs och Vänersborg orkar backa hem som de gör i match efter match...

• Hur speciellt är det att vara på IP i Ljusdal?

– Klart det känns lite extra, Ljusdal är ju ändå Ljusdal. Om du bara visste hur mycket Ljusdal det pratas i vårt omklädningsrum. Oskar (Robertson) är ju därifrån, och vår lagledare Göran Svensson är också född i Ljusdal. Förra året hade vi faktiskt en julfest i laget med Ljusdals-tema, säger Stefan "Lillis" Jonsson med ett skratt.

Mer läsning

Annons