Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LBK tog andra raka

Ljusdals formkurva pekar rakt uppåt.

5-2 (3-1) borta mot IFK Vänersborg var andra raka segern.

– Och spelar vi så här kommer tredje mot Västerås på söndag, lovar gårdagens tvåmålsskytt, Jonas Engström.

Annons

Ljusdal gick in i omgången som nästjumbo, men spelade definitivt inte som en sådan.

– Det känns som att vi hade spelet och matchen under kontroll redan från början. En riktigt bra match från vår sida, konstaterar Jonas Engström som var den kanske främsta förgrundsfiguren i gulklädda Ljusdal.

Hans 3-1-mål i den första halvlekens sista sekund var visserligen en bjudning från Vänersborgs libero Martin Röing, men avslutet fri med målvakten Gabriel Bridholm höll hög klass.

Samme Engström höll sig framme direkt efter pausvilan, bara någon minut efter det reduceringsmålm 2-3, från Joakim Hedqvist som såg ut att öppna tillställningen igen.

Jonas Pettersson lyfte bollen i djupet, Engström fick fri passage mot mål och kunde enkelt sätta 4-2.

– Det var väldigt sköna mål, särskilt det första när vi bara hade 2-1 att gå på, säger Jonas Engström.

Vänersborg kostade på sig att missa straff i mitten av den andra halvleken – Joakim Hedqvist sköt rakt på den utmärkte målvakten Jonas Svensson – och var inte heller lika effektivt på hörnor som tidigare.

Samtidigt visade Ljusdal prov på imponerande effektivitet. Mathias Stavis 5-2-mål i 72:a minuten var ett klassiskt skolboksexempel på hur det ska gå till: en snabb kontring, passning i djupet och ett distinkt avslut.

– Det känns som att vi börjar komma in i det mer och mer nu. Vi har tagit två raka och möter Västerås på söndag. Spelar vi så här så kan nog den tredje raka komma, spekulerar 22-årige Engström.

Mer läsning

Annons