Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

LBK ligger lågt med värvningar

/
  • Ljusdals BK:s tränare Björn

Halva LBK-truppen har kontrakt över nästa säsong.

Den andra halvan?

– Vår ambition är att fortsätta bygga vidare på det utvecklingsbara lag vi har. Så nu tar ju arbetet med att prata med spelarna vid, säger Micke Vallin, sportchef i Ljusdals BK.

Annons

Sex spelare med anknytning till Ljusdal och LBK har anslutit till orten och klubben under de senaste säsongerna. Mattias Sand kom hem från Sundsvall och Selånger, Daniel Rexin från bandygymnasiet i Edsbyn, Kalle Mårtensson från Sandviken/Skutskär samt trion Oscar Jonsson, Daniel Eriksson och Jonas Svensson från Hammarby.

Det finns fortfarande ett gäng spelare "ute på vift". Och dessa följer ledningen i Ljusdals BK.

– Micha (Svesjnikov) är väl den som folk i Ljusdal undrar mest om. Att vi vill ha hem honom och några till hemvändare är ingen hemlighet, konstaterar Micke Vallin.

När klubben gjorde en nystart för fem år sedan började man jobba efter tre kriterier i spelarrekryteringen; unga utvecklingsbara spelare, hemvändare och de redan befintliga i laget.

Men trots att många bandyspelare just i detta nu sitter i kontraktsförhandlingar med sina respektive sportchefer vill Micke Vallin ligga lågt.

– Vi har lärt oss under den här resan att vi inte tjänar något på att prata vitt och brett och droppa massa namn på spelare vi vill ha hit. Det kommer vi inte göra nu heller.

Hälften av Ljusdals BK:s spelare har kontrakt som går ut sista mars. Den andra halvan har avtal över nästa säsong.

– I att värva spelare ingår flera saker. De vi eventuellt tar in i gruppen ska vara spelare som spetsar till laget och gör det bättre, säger tränaren Björn "Böna" Eriksson.

Läs mer om hur Ljusdals BK resonerar i torsdagens pappersupplaga av Ljusdals-Posten.

Mer läsning

Annons