Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klubbarnas ordförande hyllar supportrarna

/

Klubbarnas ordförande har samtliga en positiv bild av stämningen på läktaren.

– Det är mer stötta hemmalaget än att tycka illa om motståndaren nu än vad det var längre tillbaka i tiden, säger Anders Strandberg, ordförande i Bollnäs GIF.

Annons

Anders Strandberg tycker att utvecklingen på läktaren har gått åt rätt håll. Enligt honom är det numera mer fokus på det egna laget än vad det varit tidigare.

– Svårt att säga när det blev så, det har successivt gått åt det hållet. Visst förekommer det en del glåpord men det hör också till, att man häcklar varandra mellan klackarna. Och vi upplever aldrig några bråk längre, som det kunde vara till viss del tidigare, säger han.

Han tycker heller inte att det finns en konflikt mellan supportrar som vill skrika sig hesa i klacken och barnfamiljer som vill ha en städad tillställning utan svordomar och nidramsor.

– Inte direkt, det tycker jag inte. Det är klart att man väljer och positionerar sig på läktaren. Supporterklackarna är högljudda och låter och barnfamiljer står väl lite på sidan och inte direkt i klacken. Våra supportrar sköter sig bra.

Han får medhåll av Edsbyns ordförande Thomas Zetterqvist.

– Jag tycker att vi har en fantasisk supporterklubb. Jag vill inte jämföra med enskilda klubbar, men jag tycker att våra supportrar är ett gott föredöme med en väldigt fin attityd. De älskar bandyn och Edsbyn och det märks.

Thomas Zetterqvist menar även han att bandysporten generellt är skonad från stökiga supportrar och läktarbråk.

– För ett par år sedan var det ett par lag som hade en svans med sig, som ställde till det lite grann. Man kastade sten på bussar och sådana dumheter. Nu följer inte jag alla lag, men jag känner inte till att det i någon nämnvärd omfattning förekommer i dag. Det är inte min bild av bandyn och supportrarna, sporten är befriad från våld och attityden inom bandyn står sig väldigt väl i förhållande till andra sporter.

Yvonne Oscarsson, ordförande i Ljusdals BK, beskriver stämningen på lagets hemmamatcher som fantastisk. Hon pratar sig varm om positiva hemmaramsor och fokus på det egna laget. Hon håller även med Thomas Zetterqvist om den generella bilden av bandysupportrar.

– Generellt sett tycker jag, inte bara när det gäller vår klack, att bandypubliken är helt fantastisk om man jämför med många andra sporter. Vi har haft supportrar från andra klubbar som kommer och tittar och hejar på oss, vilket är fantastiskt. I kvalet mot Örebro kom det människor med Brobergströjor, Bollnäströjor och Edsbyntröjor till Ljusdal. Och alla hejade på oss.

Inte heller Brobergs ordförande Per Tapper upplever att klubben har några problem på läktarplats, utan anser att stämningen är god och att framför allt tifoarrangemangen utvecklats på senaste år.

– Det är positivt att vi har så pass många ungdomar som är med och bidrar till en bra stämning, säger han.

Mer läsning

Annons