Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karlssons sköna start

/
  • Ex-brobergaren Stefan Karlsson lämnade tränaruppdraget i Hammarby inför årets säsong. För några veckor sedan tog han över Vänersborg.

Senast tog Broberg en ganska enkel seger med 5–0.

Inför kvällens match hoppas Vänersborgs nya tränare bjuda på ett tuffare motstånd.

– Det ska dom få. Det kan jag lova, säger Stefan Karlsson.

Annons

Stefan Karlsson behöver väl egentligen ingen närmare presentation. Han har vunnit SM-guld som spelare med Broberg, Boltic och Vetlanda. Han har även varit förbundskapten, vunnit SM-guld som tränare för Hammarby och basat för Broberg mellan 2007 och 2009.

När Marcus Bergwall hoppade av tränarjobbet i Vänersborg i början av december dröjde det inte läge förrän Stefan Karlsson tog över och 55-åringen har fått en lyckad start.

Med honom vid rodret har laget tagit två raka segrar. I onsdags besegrades Villa med 8–7 inför 4 018 åskådare i hemmahallen.

– Vi tyckte det kändes kört när vi låg under med 0–3 efter 20 minuter. Sedan gick vi fram till 8–5, innan Villa kom igen. Det var en bandymatch att minnas kan man väl säga.

Vad har du gjort med laget sedan du tog över?

– Det har varit mer att ändra om fokus på vilket sätt vi vill spela. Vi har så många bra fartspelare och då ska vi också spela offensivt och utnyttja de krafter vi har. Sedan gäller det naturligtvis att ha en fungerande defensiv också.

Tankar inför kvällen match mot Broberg?

– För det första att vi är nollställda och sedan går ut jobbar och förstärker de bitar som vi bestämt. Broberg har blandat och gett lite grand och jag har bra kännedom om deras spelare. Vi är uppe på en hög nivå efter matchen mot Villa och det gäller att stå med fötterna väldigt stadigt på marken.

Då kan Broberg räkna med en tuffare match än senast lagen möttes?

– Det hoppas jag verkligen. Det ska dom få. Det kan jag lova.

Mer läsning

Annons