Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jernberg med mål i sikte

/

En anfallare som även gör mål – nu finns det en i Bollnäs GIF.
Och han är rejält laddad för kvällens derby mot Broberg.

Annons

Under sommaren tappade, eller rättare sagt släppte, Bollnäs iväg Mikko Lukkarila (Kungälv) och Joel Wigren (Sirius). På plussidan kunde laget i stället räkna in Micke Jernberg, som året innan spelat för Falun i allsvenskan.

Och det restes, med all rätt, en del frågetecken över Bollnäs anfallslinje. Men nu verkar det ha lossnat för veteranen från Edsbyn.

– Visst jobbar man med att vara lite mer ego och skjuta mer. Det är en bedömning på väldigt kort tid man ska göra, och det sitter väl inte i ryggraden än, säger Micke, som innan han kom till Bollnäs inte har spelat anfallare sedan ungdomsåren.

På slutet har Jernberg också börjat hitta målet. Två mot Ljusdal och ett mot Vänersborg gör att han nu står på fyra mål inför kvällens derby mot Broberg.

– Man trodde väl aldrig att man skulle spela för Bollnäs. Men jag trivs fantastiskt bra i laget, man kände sig välkommen från första dagen. Det enda som är kvar är att spela en match där det är mycket folk och lite drag på läktaren.

Kanske blir det första gången i kväll när tabellfemman Broberg kommer till Sävstaås.

– Det är tre lag som dragit i väg i tabellen, men sedan är det tajt. Så det är särskilt viktigt att vinna på hemmaplan, det är ju där man ska ha en klar plusstatistik.

Mer läsning

Annons