Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jansson och Ehn målskyttar i VM–semifinalen

Sveriges U 23–landslag är klara för VM–final mot Ryssland som spelas i dag i Obukhovo, tre mil söder om Moskva.
Detta sedan Sverige vänt underläge 2–3 i paus till seger 7–3 i semifinalen mot Kazakstan.

Annons

Tidigare under måndagen vann Sverige mot Kazakstan med hela 10–0 i den avslutande gruppspelsmatchen. Men i semifinalen blev det betydligt tuffare. Underläge i paus 2–3 och dessutom en missad straff.

– Det var ingen underskattning men vi tog inte den här semifinalen på allvar. Vi slog bort alldeles för många passningar under den första halvleken. Vi åkte på en skridsko kändes det som, säger Edsbyns Simon Jansson som gjorde det viktiga 3–3 målet i början av den andra halvleken.

– Adam Giljam var på väg igen men blev nedslagen precis vid straffområdet. Jag kunde ta andrabollen och runda målvakten och sätta kvitteringen. Sedan vi gjort 3–3 och 4–3 var det aldrig något snack om saken. Kazakstan hade knappt ett skott på mål under den andra halvleken.

Bollnäs Robin Ehn svarade också han för en riktigt bra match och två mål. 5–3 styrde Ehn in efter en passning från Simon Jansson där Ehn fick stå omarkerad i slottet. 6–3 var en riktig stänkare. Ur högervinkel klappade Ehn till förbi en chanslös keeper i Kazans mål. Brobergs Adam Giljam var en av förgrundsfigurerna i den här semifinalsegern och det lovar gott inför finalen.

I tisdagens VM-final väntar Ryssland, som besegrade Finland med 4-1 i sin semifinal.

Mer läsning

Annons